Prajitura cu branza si visine
PrinteazaO reteta de prajitura cu banza si visine din: oua, zahar, faina, praf de copt, unt, zahar, branza de vaci, visine, apa, esenta de rom si budinca de vanilie.
pentru piscot:
- 8 oua
- 8 linguri zahar
- 8 linguri faina
- 1 praf de copt
pentru crema 1:
- 120 g unt
- 100 g zahar
- 250 g branza de vaci
pentru crema 2:
- 500 g visine curatate
- 200 ml apa
- 100 ml esenta de rom
- 100 g zahar
- 1/2 plic budinca de vanilie
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşul, adăugând treptat zahărul, apoi gălbenuşurile. Pui praful de copt stins cu oţet şi adaugi treptat făina. Amesteci uşor şi torni compoziţia într-o formă pe care o dai la cuptor.
Pregăteşti crema 1 : Amesteci bine untul cu zahărul şi cu scoaca şi pui crema rezultată peste pişcotul gata făcut.
Pregăteşti crema 2 : Pui la fiert vişinele cu 100 ml apă, cu zahărul şi cu romul timp de 5 minute. Amesteci 100 ml de apă cu budinca şi pui amestecul peste vişine. Fierbi până ce rezultă o cremă de consistenţa unei budinci. Laşi crema la răcit, dar nu de tot, să fie călduţă şi o pui peste prima cremă. Dai apoi la frigider.
Prajitura cu branza si visine
Pofta buna!