Prajitura cu branza si visine

Printeaza

O reteta de prajitura cu banza si visine din: oua, zahar, faina, praf de copt, unt, zahar, branza de vaci, visine, apa, esenta de rom si budinca de vanilie.

Ingrediente:

pentru piscot:

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt

pentru crema 1:

  • 120 g unt
  • 100 g zahar
  • 250 g branza de vaci

pentru crema 2:

  • 500 g visine curatate
  • 200 ml apa
  • 100 ml esenta de rom
  • 100 g zahar
  • 1/2 plic budinca de vanilie

 

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşul, adăugând treptat zahărul, apoi gălbenuşurile. Pui praful de copt stins cu oţet şi adaugi treptat făina. Amesteci uşor şi torni compoziţia într-o formă pe care o dai la cuptor.

Pregăteşti crema 1 : Amesteci bine untul cu zahă­rul şi cu scoaca şi pui crema rezultată peste pişcotul gata făcut.

Pregăteşti crema 2 : Pui la fiert vişinele cu 100 ml apă, cu zahărul şi cu romul timp de 5 minute. Amesteci 100 ml de apă cu budinca şi pui amestecul peste vişine. Fierbi până ce rezultă o cremă de consistenţa unei budinci. Laşi crema la răcit, dar nu de tot, să fie călduţă şi o pui peste prima cremă. Dai apoi la frigider.

Prajitura cu branza si visine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.