Curry verde in stil asiatic

Printeaza

Curry verde in stil asiatic din: ulei, pulpe de pui, lapte de cocos, sparanghel, morcov, fasole verde, muguri de bambus, coriandru, sos de peste, zeama de lamaie, cepa roinita, ardei iute, usturoi, ghimbir, menta si zahar.

 

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de nuci sau de masline
  • 6 pulpe de pui si 2 bucati piept de pui, dezosat, taiat bucati
  • 400 ml lapte de cocos
  • 200 g sparanghel
  • 1 morcov, taiat felii
  • 350 g fasole verde
  • 2×150 muguri de bambus
  • coriandru, tocat
  • sos de peste, dupa gust
  • zeama de lamaie, dupa gust

pentru pasta:

  • 2 fire de roinita, tocate
  • 1 legatura ceapa iute verde, tocata
  • 250 g ardei iute verde, tocat
  • 6 catei de usturoi
  • 30 g ghimbir tocat
  • 25 g coriandru, zdrobit
  • 1 lingura menta
  • 3 linguri sos de pste
  • 1 lamaie, zeama si coaja rasa
  • 2 lingurite zahar
  • 2 lingurite ulei de nuci

 

Mod de preparare:

Mărunţeşte in tocătorul electric ingredientele pentru pastă. Incinge uleiul şi prăjeşte carnea 6-8 minute.

Adaugă pasta şi fierbe 2-3 mj Stinge cu laptele de cocos şi fierbe 10 minute, adaugă legumele şi 150 ml apă clocotita.

Fierbe până când carnea se pătrunde. Adaugă coriandrul, sosul de peşte si zeama de lămâie după gust şi serveşte cu orez.

 

Curry verde in stil asiatic

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Curry de piept de curcan cu legume

Curry de piept de curcan cu legume din: piept de curcan, sare, piper, ulei de masline, ceapa, usturoi, pasta de curry, lapte de cocos, supa de pui, legume proaspete.   Ingrediente: 500g piept de curcan Sare și piper, după gust 2 linguri de ulei de măsline 1 ceapă medie, tocată 2 căței de usturoi, zdrobiți […]

retete

Supă cremă de dovlecei cu curry

Supă cremă de dovlecei cu curry din: dovlecei, ceapa, usturoi, cartof, ulei de masline, pudra de curry, supa de legume, lapte de cocos, sare, piper. Această supă cremoasă este o opțiune delicioasă și sățioasă pentru mesele de post sau pentru oricine dorește să savureze un preparat vegetarian plin de arome.   Ingrediente: 500 g dovlecei, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Curry verde? de ce nu curry rosu, sau portocaliu 😀

  2. Pai daca-i verde :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.