Curry de piept de curcan cu legume din: piept de curcan, sare, piper, ulei de masline, ceapa, usturoi, pasta de curry, lapte de cocos, supa de pui, legume proaspete. Ingrediente: 500g piept de curcan Sare și piper, după gust 2 linguri de ulei de măsline 1 ceapă medie, tocată 2 căței de usturoi, zdrobiți […]
Curry verde in stil asiatic
PrinteazaCurry verde in stil asiatic din: ulei, pulpe de pui, lapte de cocos, sparanghel, morcov, fasole verde, muguri de bambus, coriandru, sos de peste, zeama de lamaie, cepa roinita, ardei iute, usturoi, ghimbir, menta si zahar.
- 2 linguri ulei de nuci sau de masline
- 6 pulpe de pui si 2 bucati piept de pui, dezosat, taiat bucati
- 400 ml lapte de cocos
- 200 g sparanghel
- 1 morcov, taiat felii
- 350 g fasole verde
- 2×150 muguri de bambus
- coriandru, tocat
- sos de peste, dupa gust
- zeama de lamaie, dupa gust
pentru pasta:
- 2 fire de roinita, tocate
- 1 legatura ceapa iute verde, tocata
- 250 g ardei iute verde, tocat
- 6 catei de usturoi
- 30 g ghimbir tocat
- 25 g coriandru, zdrobit
- 1 lingura menta
- 3 linguri sos de pste
- 1 lamaie, zeama si coaja rasa
- 2 lingurite zahar
- 2 lingurite ulei de nuci
Mod de preparare:
Mărunţeşte in tocătorul electric ingredientele pentru pastă. Incinge uleiul şi prăjeşte carnea 6-8 minute.
Adaugă pasta şi fierbe 2-3 mj Stinge cu laptele de cocos şi fierbe 10 minute, adaugă legumele şi 150 ml apă clocotita.
Fierbe până când carnea se pătrunde. Adaugă coriandrul, sosul de peşte si zeama de lămâie după gust şi serveşte cu orez.
Curry verde in stil asiatic
Pofta buna!
poate iti place si:
Supă cremă de dovlecei cu curry
Supă cremă de dovlecei cu curry din: dovlecei, ceapa, usturoi, cartof, ulei de masline, pudra de curry, supa de legume, lapte de cocos, sare, piper. Această supă cremoasă este o opțiune delicioasă și sățioasă pentru mesele de post sau pentru oricine dorește să savureze un preparat vegetarian plin de arome. Ingrediente: 500 g dovlecei, […]
Pofta buna!
Curry verde? de ce nu curry rosu, sau portocaliu 😀
Pai daca-i verde :))