Sos de alune

Printeaza

O reteta de sos de alune din: alune, ceapa, usturoi, ghimbir, ulei, lapte de cocos, sos de soia, chutney de mango, ardei, sare si piper.

Ingrediente:

  • 200 g de alune prajite
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura de ghimbir ras, proaspat
  • 1 lingura de ulei de gatit
  • 1 conserva de lapte de cocos
  • 2 linguri de sos de soia
  • 3 linguri de chutney de mango
  • un varf de cutit  de ardei
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Pune alunele la blender. Curata si toaca ceapa si caleste-o in ulei. Adauga usturoiul zdrobit si ghimbirul si caleste-le impreuna inca un minut. Adauga alunele, laptele de cocos, sosul de soia si chutney-ul si lasa sosul sa fiarba cateva minute.

Asezoneaza cu ardei, sare si piper. Sosul se serveste fierbinte cu pui la cuptor sau legume la gratar.

Sos de alune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.