Pierogi (colţunaşi) cu varză
PrinteazaO reteta de pierogi din: oua, smantana, faina, praf de copt, unt, ceapa, varza, sare si piper.
- 3 oua
- 230 g smantana
- 350 g faina
- 75 g unt
- 1 plic praf de copt
pentru umplutua:
- 2 linguri cu unt
- 1 ceapa
- 1 varza mica
- sare
- piper
Mod de preparare:
Toacă ceapa mărunt şi varza fideluţă. Topeşte untul, adaugă ceapa şi las-o să se înmoaie. Pune varza şi căleşte-o, amestecând din când în când. Când e aproape gata, sărează şi piperează după gust. Lasă umplutura deoparte şi prepară aluatul.
Bate ouăle cu smântână, adaugă făina, sarea şi praful de copt şi amestecă până ce se formează aluatul. Frământă-I pe planşeta înfăinată. Taie cu paharul discuri de aluat, adaugă umplutură, îndoaie colţunaşii şi uneşte marginile cu furculiţa.
Pune la fiert o oală cu apă şi sare. Când clocoteşte, adaugă pierogii şi fierbe-i 3-5 minute, până ce plutesc la suprafaţa apei. Scoate-i cu spumiera. Prăjeşte-i în unt topit şi serveşte-i cu ceapă călită.
Pierogi
Pofta buna!