Pierogi (colţunaşi) cu varză

Printeaza

O reteta de pierogi din: oua, smantana, faina, praf de copt, unt, ceapa, varza, sare si piper.

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 230 g smantana
  • 350 g faina
  • 75 g unt
  • 1 plic praf de copt

pentru umplutua:

  • 2 linguri cu unt
  • 1 ceapa
  • 1 varza mica
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Toacă ceapa mărunt şi varza fideluţă. Topeşte untul, adaugă ceapa şi las-o să se înmoaie. Pune varza şi căleşte-o, amestecând din când în când. Când e aproape gata, sărează şi piperează după gust. Lasă umplutura deoparte şi prepară aluatul.

Bate ouăle cu smântână, adaugă făina, sarea şi praful de copt şi amestecă până ce se formează aluatul. Frământă-I pe planşeta înfăinată. Taie cu paharul discuri de aluat, adaugă umplutură, îndoaie colţunaşii şi uneşte marginile cu furculiţa.

Pune la fiert o oală cu apă şi sare. Când clocoteşte, adaugă pierogii şi fierbe-i 3-5 minute, până ce plutesc la suprafaţa apei. Scoate-i cu spumiera. Prăjeşte-i în unt topit şi serveşte-i cu ceapă călită.

Pierogi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.