Cozonac Tradițional cu Nucă din: faina, lapte, drojdie, zahar, oua, unt, coaja de lamaie si portocala, sare, nuci. Descoperă secretul unui cozonac tradițional românesc, îmbogățit cu arome autentice și nuci crocante. Această rețetă veche, transmisă din generație în generație, îmbină gustul clasic cu o textură moale și pufoasă, transformând fiecare masă festivă într-o experiență culinară […]
Carnaciori cu legume la tigaie
PrinteazaCarnaciori cu legume la tigaie din: carnaciori, ardei, ceapa, usturoi, zeama de carne, apa, sos de tomate, rosii cherry, ulei de floarea soarelui, sare, piper si zahar.
Ingrediente:
- 8 carnaciori cruzi
- cate un ardei galben, rosu si verde
- o ceapa alba
- 2 catei de usturoi
- 250 ml zeama de carne
- 100 ml apa
- 2 linguri cu sos de tomate
- 250 g rosii-cherry
- 2 linguri cu ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper macinat
- o lingurita cu zahar
Mod de preparare:
Speli ardeii, le scoti samburii si ii tai in bucati medii. Cureti si maruntesti cepele, in timp ce usturoiul, odata curatat, il lasi intreg. Speli rosiile. Incingi uleiul si prajesti cepele in el. Pui ardeii si lasi la foc mic circa 10 minute. Amesteci mereu.
Adaugi usturoiul si torni deasupra zeama si apa, lasi un pic sa dea in clocot, apoi pui sosul de tomate si rosiile. Adaugi sare, mult piper si zahar, lasi sa fiarba la foc mic in jur de 5 minute, dupa care pui carnaciorii si mai lasi inca 5 minute.
Se servesc cu paine proaspata, crocanta.
Carnaciori cu legume la tigaie
Pofta buna!