Ardei umpluţi cu cuşcuş

Printeaza

O reteta gustoasa de Ardei umpluţi cu cuşcuş din: ardei grasi, costita, rosii cherry, busuioc, ulei de masline, sare, nucsoara si lamaie.

Ingrediente:

  • 4 ardei grasi
  • 150 g cuscus
  • 100 g costita
  • 8 rosii cherry
  • 1/2 lingurita cu busuioc uscat
  • ulei de masline
  • busuioc verde
  • sare
  • nucsoara
  • lamaie

 

Mod de preparare:

Taie ardeii în lung, scoate cotorul (lasă codiţa) şi curăţă vinişoarele. Pune cuşcuşul la înmuiat în apă caldă cât să-l acopere, timp de zece minute. Taie costiţa în fâşii şi perpeleşte-o puţin în tigaie. Strecoară cuşcuşul, amestecă-l cu un praf de nucşoară, sare după gust, busuioc uscat, o lingură cu ulei de măsline şi fâşiile de costiţă.

Umple ardeii pe jumătate cu cuşcuş, înfige câte o roşioară şi aşază-i în tavă, pe hârtie de copt. Dă la cuptorul încins, la foc potrivit, 30-35 de minute, până ce se înmoaie ardeii. Serveşte cu felii de lămâie şi frunze de busuioc verde.

Ardei umpluţi cu cuşcuş

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.