Ardei umpluţi cu cuşcuş
PrinteazaO reteta gustoasa de Ardei umpluţi cu cuşcuş din: ardei grasi, costita, rosii cherry, busuioc, ulei de masline, sare, nucsoara si lamaie.
- 4 ardei grasi
- 150 g cuscus
- 100 g costita
- 8 rosii cherry
- 1/2 lingurita cu busuioc uscat
- ulei de masline
- busuioc verde
- sare
- nucsoara
- lamaie
Mod de preparare:
Taie ardeii în lung, scoate cotorul (lasă codiţa) şi curăţă vinişoarele. Pune cuşcuşul la înmuiat în apă caldă cât să-l acopere, timp de zece minute. Taie costiţa în fâşii şi perpeleşte-o puţin în tigaie. Strecoară cuşcuşul, amestecă-l cu un praf de nucşoară, sare după gust, busuioc uscat, o lingură cu ulei de măsline şi fâşiile de costiţă.
Umple ardeii pe jumătate cu cuşcuş, înfige câte o roşioară şi aşază-i în tavă, pe hârtie de copt. Dă la cuptorul încins, la foc potrivit, 30-35 de minute, până ce se înmoaie ardeii. Serveşte cu felii de lămâie şi frunze de busuioc verde.
Ardei umpluţi cu cuşcuş
Pofta buna!