Ghiveci in suc de rosii

Printeaza

Ghiveci in suc de rosii din: fasole verde, ardei grasi, dovlecei, vinete, conopida, bame, otet, rosii, verdeata, suc de rosii si sare.

Ingrediente:

  • 1 kg fasole verde
  • 1 kg ardei grasi
  • 1 kg dovlecei tineri
  • 1 kg vinete
  • 1 kg conopida
  • 1 kg bame
  • 200 ml otet
  • 1 1/2 kg rosii
  • 5 legaturi verdeata
  • (patrunjel si busuioc)
  • 2 l suc de rosii
  • sare

 

Mod de preparare:

taie capetele bamelor si se oparesc cu otet diluat. Se curata ardeii de cotoare si se taie in fasii late. despart buchetele de conopida.

taie vinetele si dovleceii in rondele, iar rosiile in cuburi. Pastaile de fasole verde se rup in bucati.

toaca verdeata. oparesc pe rand toate legumele. In borcane de 800 ml, in prealabil spalate si sterilizate, se repartizeaza in mod egal legumele si verdeata, astfel incat sa ocupe 2/3 din volumul borcanului.

toarna sucul de rosii sare dupa gust si se sigileaza borcanele. sterilizeaza borcanele in prima zi 1/2 ora, se lasa in vasul care au fiert si a doua zi se repeta operatiunea pentru 10-15 minute.

 

Pofta buna!

 

 

 

Colivă tradițională din grau

din: grau, nuci, zahar, cacao, esenta de vanilie, stafide, cimbru, apa. Coliva este un desert tradițional în bucătăria românească, de obicei pregătit în perioada postului sau în contextul unor ceremonii religioase, cum ar fi parastasele sau înmormântările.   Ingrediente: 2 cești de grâu 1 cană de nuci mărunțite 1 cană de […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.