din: grau, nuci, zahar, cacao, esenta de vanilie, stafide, cimbru, apa. Coliva este un desert tradițional în bucătăria românească, de obicei pregătit în perioada postului sau în contextul unor ceremonii religioase, cum ar fi parastasele sau înmormântările. Ingrediente: 2 cești de grâu 1 cană de nuci mărunțite 1 cană de […]
Ghiveci in suc de rosii
PrinteazaGhiveci in suc de rosii din: fasole verde, ardei grasi, dovlecei, vinete, conopida, bame, otet, rosii, verdeata, suc de rosii si sare.
Ingrediente:
- 1 kg fasole verde
- 1 kg ardei grasi
- 1 kg dovlecei tineri
- 1 kg vinete
- 1 kg conopida
- 1 kg bame
- 200 ml otet
- 1 1/2 kg rosii
- 5 legaturi verdeata
- (patrunjel si busuioc)
- 2 l suc de rosii
- sare
Mod de preparare:
taie capetele bamelor si se oparesc cu otet diluat. Se curata ardeii de cotoare si se taie in fasii late. despart buchetele de conopida.
taie vinetele si dovleceii in rondele, iar rosiile in cuburi. Pastaile de fasole verde se rup in bucati.
toaca verdeata. oparesc pe rand toate legumele. In borcane de 800 ml, in prealabil spalate si sterilizate, se repartizeaza in mod egal legumele si verdeata, astfel incat sa ocupe 2/3 din volumul borcanului.
toarna sucul de rosii sare dupa gust si se sigileaza borcanele. sterilizeaza borcanele in prima zi 1/2 ora, se lasa in vasul care au fiert si a doua zi se repeta operatiunea pentru 10-15 minute.
Pofta buna!
Rețetă delicioasă de barbun prăjit: Cum să pregătești un preparat tradițional și sănătos
Cum să pregătești un preparat tradițional și sănătos din: fileuri de barbun, faina de grau, oua, pesmet, ulei pentru prajit, sare, piper, lamaie. Acest pește este adesea apreciat pentru gustul său delicios și este o parte importantă a bucătăriei mediteraneene. În acest articol, vom explora caracteristicile, habitatul, valoarea nutrițională și […]