Dovlecei cu esalote

Printeaza

Dovlecei cu esalote din: dovlecei, esalote, sare, otet de mere, ghimbir, seminte de coriandru, seminte de mustar, chimen, zahar, amidon si curcuma.

Ingrediente:

  • 600 g dovlecei
  • 400 g esalote
  • 1 lingura de sare
  • 800 ml otet de mere
  • 3 cm ghimbir proaspat
  • 2 linguri seminte de coriandru
  • 3 linguri seminte de mustar
  • 1 lingura chimen
  • 200 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • 2 lingurite curcuma

 

Mod de preparare:

Se taie dovleceii felii şi ceapa rondele. Se amestecă legumele cu sare şi 1 l de apă rece; se acoperă şi se lasă să stea peste noapte.

A doua zi se scurg legumele şi se aşază într-o oală. Se adaugă oţetul şi ghimbirul ras, coriandrul, seminţele de muştar, chimenul şi zahărul.

Se dă în clocot şi se lasă să fiarbă la foc moale 10 min. Se scurg şi se păstrează apa de la fiert.

Intr-o oală se amestecă amidonul cu curcuma  si se toarnă zeama; se încălzesc, amtestecând, până ce compoziţia se îngroaşă

. In final se adaugă legumele şi se toarnă în borcane. Se păstrează la frigider până la 3 luni.

 

Dovlecei cu esalote

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Ghiveci de gogosari, ceapa si dovlecei

Ghiveci de gogosari, ceapa si dovlecei din: morcovi, legaturi de patrunjel, fasole verde, dovlecei, gogosari, ceapa alba, ardei grasi, ulei, sare. Ingredinte: 10 morcovi 10 legaturi de patrunjel 1 kg. fasole verde 8-10 vinete 2 dovlecei 10 gogosari 5 kg. rosii 15 cepe albe 25 ardei grasi 1 litru ulei sare   Mod de preparare […]

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Ahhhh, dovlecei cu ceapa de fapt

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.