Ghiveci de gogosari, ceapa si dovlecei din: morcovi, legaturi de patrunjel, fasole verde, dovlecei, gogosari, ceapa alba, ardei grasi, ulei, sare. Ingredinte: 10 morcovi 10 legaturi de patrunjel 1 kg. fasole verde 8-10 vinete 2 dovlecei 10 gogosari 5 kg. rosii 15 cepe albe 25 ardei grasi 1 litru ulei sare Mod de preparare […]
Dovlecei cu esalote
PrinteazaDovlecei cu esalote din: dovlecei, esalote, sare, otet de mere, ghimbir, seminte de coriandru, seminte de mustar, chimen, zahar, amidon si curcuma.
- 600 g dovlecei
- 400 g esalote
- 1 lingura de sare
- 800 ml otet de mere
- 3 cm ghimbir proaspat
- 2 linguri seminte de coriandru
- 3 linguri seminte de mustar
- 1 lingura chimen
- 200 g zahar
- 2 linguri amidon
- 2 lingurite curcuma
Mod de preparare:
Se taie dovleceii felii şi ceapa rondele. Se amestecă legumele cu sare şi 1 l de apă rece; se acoperă şi se lasă să stea peste noapte.
A doua zi se scurg legumele şi se aşază într-o oală. Se adaugă oţetul şi ghimbirul ras, coriandrul, seminţele de muştar, chimenul şi zahărul.
Se dă în clocot şi se lasă să fiarbă la foc moale 10 min. Se scurg şi se păstrează apa de la fiert.
Intr-o oală se amestecă amidonul cu curcuma si se toarnă zeama; se încălzesc, amtestecând, până ce compoziţia se îngroaşă
. In final se adaugă legumele şi se toarnă în borcane. Se păstrează la frigider până la 3 luni.
Dovlecei cu esalote
Pofta buna!
poate iti place si:
Ghiveci de gogosari, ceapa si dovlecei
Pofta buna!
Ahhhh, dovlecei cu ceapa de fapt