Pateuri cu legume
PrinteazaO reteta simpla si savuroasa de pateuri cu legume din: aluat, ardei capia, ceapa verde, usturoi, ciuperci, pesmet, patrunjel, sare, piper si ulei de masline.
- 500 g aluat foitaj
- 250 g ardei capia copt
- o legatura ceapa verde
- 3-4 catei usturoi
- 150 g ciuperci
- o lingura pesmet
- o legatura patrunjel
- sare
- piper negru macinat
- 3-4 lingurite ulei de masline
Mod de preparare:
Se lasă aluatul să se dezgheţe la temperatura camerei.Se spală ceapa verde, se curăţă verdeaţa şi se toacă mărunt. Ciupercile se curăţă, se spală şi se taie mărunt.
Se amestecă ceapa cu ciupercile, cu usturoiul măcinat şi cu ardeiul copt.
Se condimentează cu sare, piper şi se pune pesmet şi ulei. Se adaugă verdeaţa şi se amestecă bine. Se întinde aluatul, se taie bucăţi potrivite şi se umplu cu compoziţia pregătită. Se împachetează şi se coc în cuptor, până se rumenesc.
Pateuri cu legume
Pofta buna!