Pâine de lămâie

Printeaza

Pâine de lămâie din: faina, praf de copt, sare, coaja de lamaie, unt, zahar, oua, esenta de vanilie, lapte si suc de lamaie.

 

Ingrediente:

  • 195 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie

mai trebuie:

  • unt nesarat
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 60 ml lapte

pentru glazura de lamaie:

  • 3 linguri suc proaspat de lamaie
  • 50 g zahar

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu praful de copt, sarea, coaja de lămâie şi seminţe de mac.

Untul îl baţi cu mixerul 1-2 minute, până se înmoaie, apoi adaugi zahărul şi mai baţi circa 2-3 minute.

Adaugi ouăle unul câte unul, amestecând bine după fiecare ou adăugat.

Pui esenţa de vanilie, apoi adaugi amestecul de făină în trei repri­ze şi laptele în două reprize, al­ternativ, începând cu făina şi terminând tot cu făina.

Ames­teci totul la viteză mică, până la omogenizare.

Coci pâinea într-o tavă unsă şi tapetată cu făină, partea de jos a vasului o aco­peri cu hârtie de copt, la tem­peratura de 180°C, timp de 50-60 de minute, până ce pâinea este maro-aurie şi o scobitoare introdusă în centru iese curată.

Glazura o prepari într-o crăticioară, la foc mic, timp de 2-3 minute.

Atunci când pâinea este gata, o scoţi din cuptor şi o dai imediat cu glazura de lămâie fierbinte, pe partea de sus a pâinii.

Poţi lăsa peste noapte pâinea, pentru ca gla­zura să fie bine absorbită.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Paine cu ardei

Paine cu ardei si masline

Paine cu ardei si masline din: faina, praf de copt, lapte, ulei, branza, oua, masline, ardei, sare, piper. Ingrediente: 210 g făină 1 plic praf de copt 100 ml lapte 4 linguri de ulei de măsline 2 linguri de brânză rasă 2 ouă 70 g măsline verzi fără sâmburi 2 ardei capia 1 linguriţă de […]

Paine cu usturoi si verdeata

Paine cu usturoi si verdeata

Paine cu usturoi si verdeata din: paine, usturoi, cascaval, unt, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 pâine 5 căţei de usturoi 200 g caşcaval ras 1/2 pachet de unt pătrunjel sare   Mod de preparare: Pisează usturoiul. Amestecă-l cu untul (pe care-l ţii în prealabil la temperatura camerei să se înmoaie) şi cu jumătate din caşcavalul ras. […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.