Paine cu ardei si masline din: faina, praf de copt, lapte, ulei, branza, oua, masline, ardei, sare, piper. Ingrediente: 210 g făină 1 plic praf de copt 100 ml lapte 4 linguri de ulei de măsline 2 linguri de brânză rasă 2 ouă 70 g măsline verzi fără sâmburi 2 ardei capia 1 linguriţă de […]
Pâine de lămâie
PrinteazaPâine de lămâie din: faina, praf de copt, sare, coaja de lamaie, unt, zahar, oua, esenta de vanilie, lapte si suc de lamaie.
- 195 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1/4 lingurita sare
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
mai trebuie:
- unt nesarat
- 150 g zahar
- 3 oua
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 60 ml lapte
pentru glazura de lamaie:
- 3 linguri suc proaspat de lamaie
- 50 g zahar
Mod de preparare:
Amesteci făina cu praful de copt, sarea, coaja de lămâie şi seminţe de mac.
Untul îl baţi cu mixerul 1-2 minute, până se înmoaie, apoi adaugi zahărul şi mai baţi circa 2-3 minute.
Adaugi ouăle unul câte unul, amestecând bine după fiecare ou adăugat.
Pui esenţa de vanilie, apoi adaugi amestecul de făină în trei reprize şi laptele în două reprize, alternativ, începând cu făina şi terminând tot cu făina.
Amesteci totul la viteză mică, până la omogenizare.
Coci pâinea într-o tavă unsă şi tapetată cu făină, partea de jos a vasului o acoperi cu hârtie de copt, la temperatura de 180°C, timp de 50-60 de minute, până ce pâinea este maro-aurie şi o scobitoare introdusă în centru iese curată.
Glazura o prepari într-o crăticioară, la foc mic, timp de 2-3 minute.
Atunci când pâinea este gata, o scoţi din cuptor şi o dai imediat cu glazura de lămâie fierbinte, pe partea de sus a pâinii.
Poţi lăsa peste noapte pâinea, pentru ca glazura să fie bine absorbită.
Pofta buna!
poate iti place si:
Paine cu usturoi si verdeata
Paine cu usturoi si verdeata din: paine, usturoi, cascaval, unt, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 pâine 5 căţei de usturoi 200 g caşcaval ras 1/2 pachet de unt pătrunjel sare Mod de preparare: Pisează usturoiul. Amestecă-l cu untul (pe care-l ţii în prealabil la temperatura camerei să se înmoaie) şi cu jumătate din caşcavalul ras. […]
Pofta buna!