Risotto cu dovlecei

Printeaza

O reteta delicioasa de risotto cu: ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, camaroli, rozmarin, supa de legume, dovlecei, mazare, busuioc.

Ingrediente:

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă, tocată fin
  • 2 căţei de usturoi, tocaţi
  • 3 roşii coapte, tocate grosier
  • 350g de camaroli sau alt tip de orez pentru risotto
  • 1 linguriţă de rozmarin tocat
  • 1,51 de supă de legume fierbinte
  • 3 dovlecei, tăiaţi cubuleţe mici
  • 140g de mazăre, proaspătă sau congelată
  • o mână bună de busuioc

Mod de preparare:

Incingeţi uleiul într-o tigaie. Căliţi 5 minute ceapa şi usturoiul, până când ceapa se înmoaie.

Adăugaţi roşiile şi mai lăsaţi pe fooîncă 3-4 minute, până când se înmoaie şi acestea, apoi adăugaţi orezul şi rozmarinul.

Adăugaţi jumătate din cantitatea de supă şi lăsaţi să fiarbă 10 minute sau până când lichidul s-a evaporat, amestecând continuu.

Adăugaţi restul de supă şi mai lăsaţi pe foc încă 5 minute.

Adăugaţi dovleceii şi mazărea şi lăsaţi la fiert aprox. 5 minute, amestecând până ce orezul s-a înmuiat, dar amestecul are încă o consistenţă de sos mai gros.

Asezonaţi cu piper negru, apoi adăugaţi busuiocul şi amestecaţi până când se înmoaie. Serviţi imediat.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Risotto cu ciuperci salbatice, pui si bacon

Risotto cu carne si dovlecei

Risotto cu carne si dovlecei din: dovlecei, orez, carne de gaina, rosii, ulei, marar, morcov. Ingrediente: 300 g dovlecei (2 dovlecei tineri) 50 g orez 50 g carne de găină fiartă 2 rosii 15 g ulei mărar verde 1 mor­cov   Mod de preparare: Morcovul curăţat, tăiat felii se fierbe în puţină apă, (circa 2 […]

 

Despre Risotto

Risotto copt cu lămâie, dovlecei şi busuioc

O reteta de risotto copt cu lamaie, dovlecei si busuioc din: ulei de masline, ceapa, usturoi, dovlecei, orez, supa de legume, lamai si busuioc. Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline 1 ceapă tocată 1 căţel de usturoi, tocat 500g de dovlecei, tăiaţi în felii 500g de orez pentru risotto 1,2 litri supă de legume, fierbinte […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.