O reteta delicioasa de risotto cu: ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, camaroli, rozmarin, supa de legume, dovlecei, mazare, busuioc.
Ingrediente:
1 lingură ulei de măsline
1 ceapă, tocată fin
2 căţei de usturoi, tocaţi
3 roşii coapte, tocate grosier
350g de camaroli sau alt tip de orez pentru risotto
1 linguriţă de rozmarin tocat
1,51 de supă de legume fierbinte
3 dovlecei, tăiaţi cubuleţe mici
140g de mazăre, proaspătă sau congelată
o mână bună de busuioc
Mod de preparare:
Incingeţi uleiul într-o tigaie. Căliţi 5 minute ceapa şi usturoiul, până când ceapa se înmoaie.
Adăugaţi roşiile şi mai lăsaţi pe fooîncă 3-4 minute, până când se înmoaie şi acestea, apoi adăugaţi orezul şi rozmarinul.
Adăugaţi jumătate din cantitatea de supă şi lăsaţi să fiarbă 10 minute sau până când lichidul s-a evaporat, amestecând continuu.
Adăugaţi restul de supă şi mai lăsaţi pe foc încă 5 minute.
Adăugaţi dovleceii şi mazărea şi lăsaţi la fiert aprox. 5 minute, amestecând până ce orezul s-a înmuiat, dar amestecul are încă o consistenţă de sos mai gros.
Asezonaţi cu piper negru, apoi adăugaţi busuiocul şi amestecaţi până când se înmoaie. Serviţi imediat.
Risotto cu carne si dovlecei din: dovlecei, orez, carne de gaina, rosii, ulei, marar, morcov. Ingrediente: 300 g dovlecei (2 dovlecei tineri) 50 g orez 50 g carne de găină fiartă 2 rosii 15 g ulei mărar verde 1 morcov Mod de preparare: Morcovul curăţat, tăiat felii se fierbe în puţină apă, (circa 2 […]
O reteta de risotto copt cu lamaie, dovlecei si busuioc din: ulei de masline, ceapa, usturoi, dovlecei, orez, supa de legume, lamai si busuioc. Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline 1 ceapă tocată 1 căţel de usturoi, tocat 500g de dovlecei, tăiaţi în felii 500g de orez pentru risotto 1,2 litri supă de legume, fierbinte […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.