Supa cu ceapa, parmezan si cimbru

Printeaza

Supa cu ceapa, parmezan si cimbru din: unt, ceapa, esalote, sare de telina, zahar brun, faina, vin, supa de legume, lapte, foid e dafin, cimbru, patrunjel, parmezan, ulei de masline si ceapa rosie.

 

Ingrediente:

  • 40 g unt
  • 1 kg ceapa, taiata julien
  • 250 g esalote, taiate julien
  • un praf sare de telina
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 linguri aina
  • 175 ml vin alb sec
  • 750 ml supa limpede de legume
  • 700 ml lapte
  • 2 foi de dafin, cateva crengute de cimbru si cateva fire de patrunjel – legate intr-un buchet
  • 50 g parmezan, razuit
  • 1 lingura cimbru, maruntit
  • 1 linguri ulei de masline
  • 3 cepe rosii, taiate julien

 

Mod de preparare:

Intr-un vas topeşte untul şi adaugâ ceapa, eşalotele şi sarea de ţelină.

Acoperă cu capac şi lasă la foc mic circa 30 min, amestecând frecvent. Adauga 1 lingură zahăr, ţine pe foc 5 minute.

Adaugă făina şi ţine pe foc 3 min. Stinge cu vinul şi când clocoteşte adaugă treptat supa, laptele şi buchetul de verdeaţă.

Acoperă cu capac şi lasă la foc mic circa 30-40 min. Indepărtează buchetul şi pasează supa.

Intre timp, încinge cuptorul la semnul 6/200 C şi tapetează cu hârtie tava de copt.

Combină parmezanul cu cimbrul şi pune grămăjoare din loc in loc -12 bucati.

Da la cuptor 4 min. Incinge uleiul şi sotează ceapa roşie 5 min; presară zahărul rămas şi ţine pe foc câteva minute.

Serveşte supa cu ceapa caramelizată şi câteva crocante.

 

Supa cu ceapa, parmezan si cimbru

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.