Supa cu ceapa, parmezan si cimbru
PrinteazaSupa cu ceapa, parmezan si cimbru din: unt, ceapa, esalote, sare de telina, zahar brun, faina, vin, supa de legume, lapte, foid e dafin, cimbru, patrunjel, parmezan, ulei de masline si ceapa rosie.
- 40 g unt
- 1 kg ceapa, taiata julien
- 250 g esalote, taiate julien
- un praf sare de telina
- 2 linguri zahar brun
- 2 linguri aina
- 175 ml vin alb sec
- 750 ml supa limpede de legume
- 700 ml lapte
- 2 foi de dafin, cateva crengute de cimbru si cateva fire de patrunjel – legate intr-un buchet
- 50 g parmezan, razuit
- 1 lingura cimbru, maruntit
- 1 linguri ulei de masline
- 3 cepe rosii, taiate julien
Mod de preparare:
Intr-un vas topeşte untul şi adaugâ ceapa, eşalotele şi sarea de ţelină.
Acoperă cu capac şi lasă la foc mic circa 30 min, amestecând frecvent. Adauga 1 lingură zahăr, ţine pe foc 5 minute.
Adaugă făina şi ţine pe foc 3 min. Stinge cu vinul şi când clocoteşte adaugă treptat supa, laptele şi buchetul de verdeaţă.
Acoperă cu capac şi lasă la foc mic circa 30-40 min. Indepărtează buchetul şi pasează supa.
Intre timp, încinge cuptorul la semnul 6/200 C şi tapetează cu hârtie tava de copt.
Combină parmezanul cu cimbrul şi pune grămăjoare din loc in loc -12 bucati.
Da la cuptor 4 min. Incinge uleiul şi sotează ceapa roşie 5 min; presară zahărul rămas şi ţine pe foc câteva minute.
Serveşte supa cu ceapa caramelizată şi câteva crocante.
Supa cu ceapa, parmezan si cimbru
Pofta buna!