Tocaniţă de rosii cu carne de pui
PrinteazaTocaniţă de rosii cu carne de pui din: pui, rosii, ardei grasi, ceapa, ulei, patrunjel, sare, piper, foi de dafin.
Poate te intereseaza si:
- Cum se prepara Tocanita de rosii cu pui (video)
- Tocanita de rosii cu patrunjel
- Tocanita de rosii cu ceapa, dovlecei si usturoi
- 1 piept de pui şi 2 copane
- 2 kg roşii
- 2 ardei graşi
- 2 cepe potrivite
- 200 ml ulei
- pătrunjel
- sare
- piper
- foi de dafin după gust
Mod de preparare:
Tai pieptul şi copanele de pui în bucăţi, le speli bine şi le prăjeşti în uleiul încins bine. Când e gata, scoţi camea pe o farfurie. Tai mărunt ceapa şi ardeiul gras şi le căleşti în uleiul rămas.
Decojeşti şi tai mărunt roşiile şi le pui peste ceapa şi ardeiul călite. Potriveşti de sare, piper, foi de dafin şi acoperi cu un capac.
Laşi să fiarbă înăbuşit cam 10- 15 minute, la foc potrivit, apoi adaugi camea de pui prăjită şi mai laşi încă 5 minute cu capac. Presari pătrunjelul tăiat fin şi opreşti focul.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- tocanita de rosii cu pui
- tocanita de rosii cu carne de pui
- tocăniţă de roşii
- tocanita de rosii cu carne
- mancare de rosii cu carne de pui
- tocanita de rosii cu piept de pui
Buna tocanita?
Da-mie una mi-a iesit buna, m-am luat dupa reteta asta, doar in mare, restul am improvizat 🙂