Carne de vită cu ardei iute
PrinteazaCarne de vită cu ardei iute
- 2 cepe mari
- 1 lingură de untură de gâscă
- 1/2 conservă de ciuperci de Paris tocate (110 g)
- 500 g carne de vită slabă, felii
- 100 g de castraveciori tocaţi
- 1 lingură de ardei iute
- 2 vârfuri de cuţit de piper Cayenne
- 15 cl de vin roşu
- 15 cl de smântână degresată
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi şi tăiaţi ceapa. Căliţi-o într-o tigaie mare, în untură de gâscă. Adăugaţi ciupercile. Puneţi pe foc 2 minute, apoi turnaţi într-o oală, lăsând grăsimea în tigaie.
Tăiaţi carnea de vită în fâşii de 5-6 cm lungime şi 1 cm lăţime. Căliţi-le în tigaia cu ceapă timp de un minut, amestecând bine şi adăugând, dacă este necesar, puţină untură de gâscă. Săraţi şi piperaţi. Turnaţi în oală.
Puneţi oala la foc mic, adăugaţi castraveciorii tocaţi, ardei iute şi piperul Cayenne. Stropiţi cu vin roşu. Lăsaţi să fiarbă 3 minute, amestecând. Adăugaţi smântână şi lăsaţi la foc încă 3 minute. Serviţi cald.
Acest preparat poate fi însoţit de broccoli, conopidă sau varză de Bruxelles.
Poftă bună!