Carne de vită cu ardei iute

Printeaza

Carne de vită cu ardei iute 

Ingrediente:Carne de vită cu ardei iute

  • 2 cepe mari
  • 1 lingură de untură de gâscă
  • 1/2 conservă de ciuperci de Paris tocate (110 g)
  • 500 g carne de vită slabă, felii
  • 100 g de castraveciori tocaţi
  • 1 lingură de ardei iute
  • 2 vârfuri de cuţit de piper Cayenne
  • 15 cl de vin roşu
  • 15 cl de smântână degresată
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi tăiaţi ceapa. Căliţi-o într-o tigaie mare, în untură de gâscă. Adăugaţi ciupercile. Puneţi pe foc 2 minute, apoi turnaţi într-o oală, lăsând grăsimea în tigaie.

Tăiaţi carnea de vită în fâşii de 5-6 cm lungime şi 1 cm lăţime. Căliţi-le în tigaia cu ceapă timp de un minut, amestecând bine şi adăugând, dacă este necesar, puţină untură de gâscă. Săraţi şi piperaţi. Turnaţi în oală.

Puneţi oala la foc mic, adăugaţi castraveciorii tocaţi, ardei iute şi piperul Cayenne. Stropiţi cu vin roşu. Lăsaţi să fiarbă 3 minute, amestecând. Adăugaţi smântână şi lăsaţi la foc încă 3 minute. Serviţi cald.

Acest preparat poate fi însoţit de broccoli, conopidă sau varză de Bruxelles.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.