Tortilla de legume cu salam chorizo

Printeaza

Tortilla de legume cu salam chorizo 

Ingrediente:

Tortilla de legume cu salam chorizo

  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ardei roşu
  • 50 g mazăre (din conservă)
  • 4 tulpini de sparanghel în borcan
  • 50 g ciuperci de Paris tocate (la conservă)
  • 200 g de jambon crud
  • 100 g salam chorizo
  • 1 miez de anghinare
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 8 ouă proaspete mari
  • 2 fire de pătrunjel cu frunza lată
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Decojiţi şi tăiaţi ceapa felii. Tocaţi usturoiul. Tăiaţi ardeiul în două. Scoateţi seminţele şi tăiaţi în bucăţi mici. Deschideţi conservele de mazăre şi de ciuperci şi borcanul de sparanghel. Scurgeţi-le printr-o strecu­rătoare.

Tăiaţi jambonul în lamele subţiri şi salamul în rondele. Tăiaţi sparanghelul în bucăţi de 2 cm. La fel, miezul de anghinare în bucăţele. Intr-o tigaie, căliţi ceapa tăiată felii şi bucăţile de ardei, cu o lingură de ulei de măsline cald. Amestecaţi constant cu o spatulă de lemn. Adăugaţi usturoiul şi ciupercile, la sfârşitul fierberii.

Intr-un vas, spargeţi ouăle şi bateţi-le. Puneţi sare şi piper. Turnaţi conţinutul tigăii, apoi încorporaţi toate celelalte ingrediente. Amestecaţi.

Incălziţi o lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare. Turnaţi conţinutul vasului şi puneţi pe foc iute, amestecând cu grijă cu furculiţa, pentru a se face uniform. Decoraţi cu pătrunjel cu frunza lată şi serviţi preparatul cald.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.