Tortilla de legume cu salam chorizo
PrinteazaTortilla de legume cu salam chorizo
Ingrediente:
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 1 ardei roşu
- 50 g mazăre (din conservă)
- 4 tulpini de sparanghel în borcan
- 50 g ciuperci de Paris tocate (la conservă)
- 200 g de jambon crud
- 100 g salam chorizo
- 1 miez de anghinare
- 2 linguri de ulei de măsline
- 8 ouă proaspete mari
- 2 fire de pătrunjel cu frunza lată
- sare
- piper
Mod de preparare:
Decojiţi şi tăiaţi ceapa felii. Tocaţi usturoiul. Tăiaţi ardeiul în două. Scoateţi seminţele şi tăiaţi în bucăţi mici. Deschideţi conservele de mazăre şi de ciuperci şi borcanul de sparanghel. Scurgeţi-le printr-o strecurătoare.
Tăiaţi jambonul în lamele subţiri şi salamul în rondele. Tăiaţi sparanghelul în bucăţi de 2 cm. La fel, miezul de anghinare în bucăţele. Intr-o tigaie, căliţi ceapa tăiată felii şi bucăţile de ardei, cu o lingură de ulei de măsline cald. Amestecaţi constant cu o spatulă de lemn. Adăugaţi usturoiul şi ciupercile, la sfârşitul fierberii.
Intr-un vas, spargeţi ouăle şi bateţi-le. Puneţi sare şi piper. Turnaţi conţinutul tigăii, apoi încorporaţi toate celelalte ingrediente. Amestecaţi.
Incălziţi o lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare. Turnaţi conţinutul vasului şi puneţi pe foc iute, amestecând cu grijă cu furculiţa, pentru a se face uniform. Decoraţi cu pătrunjel cu frunza lată şi serviţi preparatul cald.
Poftă bună!