Salată caldă de Islanda
PrinteazaSalată caldă de Islanda din: salata verde, otet, vin, ulei, smantana, miez de nuca, sare si piper.
Ingrediente:
- 4 salate verzi
- 2 linguri otet
- 100 ml vin alb aromat
- 4 linguri ulei
- 100 ml smantana
- 100 g miez de nuci zdrobite
- sare
- piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Curăţaţi salata, tăiaţi fiecare căpăţână în sferturi şi puneti-le într-un castron mai mare.
Amestecaţi într-un vas la foc potrivit vinul, uleiul, oţetul, sare şi piper.
Când amestecul începe să clocotească, turnaţi-l peste salata din castron.
Amestecaţi pentru ca fiecare bucată de salată să fie opărită, apoi turnaţi deasupra smântână şi serviţi imediat, la mâncăruri din carne roşie.
Salată caldă de Islanda
Pofta buna!
Imi place salata asta