Terci savuros cu merisoare
PrinteazaTerci savuros cu merisoare din: mere, merisoare, amestec de condimente, zahar, fulgi de ovaz, lapte si extract de vanilie.
- 3 mere, curatate de coaja si cotor, taiate cuburi
- 200 g merisoare (proaspete sau congelate)
- 1 lingurita amestec de condimente pentru prajituri (scortisoara, nucsoara, cuisoare)
- 5 linguri de zahar
- 200 g fulgi de ovaz
- 1 l de lapte
- 1 lingurita extract de vanilie
Mod de preparare:
Pune merele într-o cratiţă cu 100ml de apă şi lasă-le pe foc mic, pâiă se înmoaie. Dă focul mai mare şi adaugâ merişoarele, condimentele şi 3 linguri de zahăr.
Lasă-le pe foc până obţii consistenţa unui sos. Acest pas se poate face cu o zi înainte.
Pune fulgii de ovăz, laptele, vanilia şi restul de zahăr într-o cratiţă mare. Adu totul la punctul de fierbere şi amestecă încontinuu timp de 4-5 minute, până capătă o textură cremoasă. Serveşte terciul în 6 boluri şi toarnă dsasupra sosul de fructe, cald sau rece.
Terci savuros cu merisoare
Pofta buna!