Terci savuros cu merisoare

Printeaza

Terci savuros cu merisoare din: mere, merisoare, amestec de condimente, zahar, fulgi de ovaz, lapte si extract de vanilie.

Ingrediente:

  • 3 mere, curatate de coaja si cotor, taiate cuburi
  • 200 g merisoare (proaspete sau congelate)
  • 1 lingurita amestec de condimente pentru prajituri (scortisoara, nucsoara, cuisoare)
  • 5 linguri de zahar
  • 200 g fulgi de ovaz
  • 1 l de lapte
  • 1 lingurita extract de vanilie

 

Mod de preparare:

Pune merele într-o cratiţă cu 100ml de apă şi lasă-le pe foc mic, pâiă se înmoaie. Dă focul mai mare şi adaugâ merişoarele, condimentele şi 3 linguri de zahăr.

Lasă-le pe foc până obţii consistenţa unui sos. Acest pas se poate face cu o zi înainte.

Pune fulgii de ovăz, laptele, vanilia şi restul de zahăr într-o cratiţă mare. Adu totul la punctul de fierbere şi amestecă încontinuu timp de 4-5 minute, până capătă o textură cremoasă. Serveşte terciul în 6 boluri şi toarnă dsasupra sosul de fructe, cald sau rece.

Terci savuros cu merisoare

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.