Cotlet de porc cu sos chimion

Printeaza

Cotlet de porc cu sos chimion din: cotlet de porc, ulei, oase de porc, morcov, praz, telina, usturoi, cimbru, rozmarin, foaie de dafin, chimion si rosii.

Ingrediente:

  • 1 cotlet de porc
  • ulei pentru prajit

sos de chimion:

  • 1 kg oase de porc
  • 1 morcov
  • 1/2 praz
  • 1 fir de telina
  • 1 catel de usturoi
  • 1 fir de cimbru
  • 1 fir de rozmarin
  • 1 foaie de dafin
  • 10 g chimion
  • 2 rosii taiate in patru

 

Mod de preparare:

Cotletul se introduce în pungă cu puţin ulei şi se videază. Se introduce la bain-marieîn cuptor şi se fierbe la 66 °C cea 35 min., până ajunge la 64 °C în interior. Inainte de servire se scoate, se prăjeşte pe toate părţile în ulei încins şi se porţionează.

Pentru sos: se prăjesc oasele în ulei, se scurge grăsimea şi se adaugă legumele tăiate bucăţele. Se rumenesc, ames­tecând continuu. Se adaugă usturoiul, ierburile, foaia de da­fin, chimionul, sarea şi roşiile, se mai prăjesc puţin.

Se stinge cu berea şi se fierbe până se reduce complet lichidul. Se acoperă cu supa de viţel şi se fierbe la foc mic cea 1 oră. Apoi se strecoară prin tifon şi se mai reduce prin fierbere până la consistenţa dorită. Se condimentează puternic.

Cotlet de porc cu sos chimion

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Sosul ala face totul!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.