Cotlet de porc cu sos chimion
PrinteazaCotlet de porc cu sos chimion din: cotlet de porc, ulei, oase de porc, morcov, praz, telina, usturoi, cimbru, rozmarin, foaie de dafin, chimion si rosii.
- 1 cotlet de porc
- ulei pentru prajit
sos de chimion:
- 1 kg oase de porc
- 1 morcov
- 1/2 praz
- 1 fir de telina
- 1 catel de usturoi
- 1 fir de cimbru
- 1 fir de rozmarin
- 1 foaie de dafin
- 10 g chimion
- 2 rosii taiate in patru
Mod de preparare:
Cotletul se introduce în pungă cu puţin ulei şi se videază. Se introduce la bain-marieîn cuptor şi se fierbe la 66 °C cea 35 min., până ajunge la 64 °C în interior. Inainte de servire se scoate, se prăjeşte pe toate părţile în ulei încins şi se porţionează.
Pentru sos: se prăjesc oasele în ulei, se scurge grăsimea şi se adaugă legumele tăiate bucăţele. Se rumenesc, amestecând continuu. Se adaugă usturoiul, ierburile, foaia de dafin, chimionul, sarea şi roşiile, se mai prăjesc puţin.
Se stinge cu berea şi se fierbe până se reduce complet lichidul. Se acoperă cu supa de viţel şi se fierbe la foc mic cea 1 oră. Apoi se strecoară prin tifon şi se mai reduce prin fierbere până la consistenţa dorită. Se condimentează puternic.
Cotlet de porc cu sos chimion
Pofta buna!
Sosul ala face totul!