Enchiladas picante

Printeaza

Enchiladas picante din: ceapa, usturoi, telina, morcov, ulei de masline, carne de vita, sare, piper, boia, pulpa de rosii, supa, oua, faina, sare, piper, rosii decojite, busuioc si cascaval ras.

Ingrediente:

umplutura:

  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 fir de telina verde
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei de masline
  • 500 g carne de vita tocata
  • sare
  • piper
  • boia iute
  • 4 linguri pupla de rosii
  • 250 ml supa

clatite:

  • 4 oua
  • 350 g faina
  • 500 ml lapte
  • sare
  • piper
  • 2 linguri unt

sos:

  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 350 g rosii decojite
  • sare
  • piper
  • 1 lingura busuioc tocat
  • 50 g cascaval ras

 

Mod de preparare:

Se pregatesc legumele si se taie cubuleţe. Se căleşte ceapa în ulei până devine translucidă.

Se adaugă în tigaie usturoiul, ţelina şi morcovul şi se călesc împreună 2 min.

Se adaugă carnea to­cată, sare, piper, pulpă de roşii şi supă şi se ţine 15 min. la foc mic.

Se bat ouăle cu făină, lapte, sare şi pi­per; se lasă să se odihnească 20 min.

Se încinge cuptorul la 200°C. Se coc pe rând clătitele în unt, într-o tigaie de teflon.

Se aşază apoi pe un fund de lemn şi se acoperă cu câte o porţie de um­plutură; se rulează şi se aşază într-o for­mă de sufleu.

Se toacă ceapa şi usturoiul şi se că­lesc ambele în ulei. Se adaugă roşiile şi se lasă să se înăbuşe cea 5 minute.

Se condimentează cu sare, piper şi bu­suioc. Se ung clătitele cu acest ames­tec. Se adaugă caşcavalul.

Se acoperă forma cu un capac sau cu o bucată de folie de aluminiu şi se coace cea 30 de minute.

Enchiladas picante

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.