Enchiladas picante
PrinteazaEnchiladas picante din: ceapa, usturoi, telina, morcov, ulei de masline, carne de vita, sare, piper, boia, pulpa de rosii, supa, oua, faina, sare, piper, rosii decojite, busuioc si cascaval ras.
umplutura:
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 1 fir de telina verde
- 1 morcov
- 2 linguri ulei de masline
- 500 g carne de vita tocata
- sare
- piper
- boia iute
- 4 linguri pupla de rosii
- 250 ml supa
clatite:
- 4 oua
- 350 g faina
- 500 ml lapte
- sare
- piper
- 2 linguri unt
sos:
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura ulei de masline
- 350 g rosii decojite
- sare
- piper
- 1 lingura busuioc tocat
- 50 g cascaval ras
Mod de preparare:
Se pregatesc legumele si se taie cubuleţe. Se căleşte ceapa în ulei până devine translucidă.
Se adaugă în tigaie usturoiul, ţelina şi morcovul şi se călesc împreună 2 min.
Se adaugă carnea tocată, sare, piper, pulpă de roşii şi supă şi se ţine 15 min. la foc mic.
Se bat ouăle cu făină, lapte, sare şi piper; se lasă să se odihnească 20 min.
Se încinge cuptorul la 200°C. Se coc pe rând clătitele în unt, într-o tigaie de teflon.
Se aşază apoi pe un fund de lemn şi se acoperă cu câte o porţie de umplutură; se rulează şi se aşază într-o formă de sufleu.
Se toacă ceapa şi usturoiul şi se călesc ambele în ulei. Se adaugă roşiile şi se lasă să se înăbuşe cea 5 minute.
Se condimentează cu sare, piper şi busuioc. Se ung clătitele cu acest amestec. Se adaugă caşcavalul.
Se acoperă forma cu un capac sau cu o bucată de folie de aluminiu şi se coace cea 30 de minute.
Enchiladas picante
Pofta buna!