Bors de loboda cu fidea

Printeaza

Bors de loboda cu fidea

Bors de loboda cu fidea 

Ingrediente:

  • 4 legături lobodă
  • 1 morcov
  • 2 fire de ceapă
  • 1 ţelină mică
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • o mână de fidea
  • 1/2 l borş
  • câteva fire de pătrunjel şi câteva de  leuştean
  • sare
  • condiment (facultativ)

 

Mod de preparare:

Cureţi şi tai ceapa mărunt, iar morcovul, ţelina şi rădăcina de pătrunjel le treci prin răzătoarea cu ochiuri mari sau mici. Pui zarzavaturile la fiert în apă rece cu puţină sare. Speli şi alegi frunzele de lobodă şi le tai fâşii.

Adaugi loboda peste zarzavat numai când acesta este aproape fiert. Fierbi şi borşul separat şi după ce a dat un clocot, îl adaugi peste zarzavat o dată cu fideaua. Laşi să fiarbă complet împreună şi apoi dregi gustul cu sare sau condirment.

Când e gata îi pui pătrunjel fin tocat, iar la masă îl serveşti cu leuştean proaspăt tăiat. în funccţie de gust, merge să îl serveşti chiar şi cu un ardei iute, dar şi o lin­gură de smântână.

Bors de loboda cu fidea

Bors de loboda cu fidea

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu prea sunt fana bors de loboda.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.