Bors de loboda cu fidea
PrinteazaBors de loboda cu fidea
Ingrediente:
- 4 legături lobodă
- 1 morcov
- 2 fire de ceapă
- 1 ţelină mică
- 1 rădăcină de pătrunjel
- o mână de fidea
- 1/2 l borş
- câteva fire de pătrunjel şi câteva de leuştean
- sare
- condiment (facultativ)
Mod de preparare:
Cureţi şi tai ceapa mărunt, iar morcovul, ţelina şi rădăcina de pătrunjel le treci prin răzătoarea cu ochiuri mari sau mici. Pui zarzavaturile la fiert în apă rece cu puţină sare. Speli şi alegi frunzele de lobodă şi le tai fâşii.
Adaugi loboda peste zarzavat numai când acesta este aproape fiert. Fierbi şi borşul separat şi după ce a dat un clocot, îl adaugi peste zarzavat o dată cu fideaua. Laşi să fiarbă complet împreună şi apoi dregi gustul cu sare sau condirment.
Când e gata îi pui pătrunjel fin tocat, iar la masă îl serveşti cu leuştean proaspăt tăiat. în funccţie de gust, merge să îl serveşti chiar şi cu un ardei iute, dar şi o lingură de smântână.
Bors de loboda cu fidea
Pofta buna!
Nu prea sunt fana bors de loboda.