Pulpa la cuptor

Printeaza

Pulpa la cuptor din: pulpa de porc, cartofi, morcovi, ceapa, piper, maghiran, cimbru, boia iute, mere padurete, bulion, usturoi, vin alb si sare.

Ingrediente:Pulpa_la_cuptor

  • 2 kg pulpa de porc
  • 8-10 cartofi mici
  • 2-3 morcovi
  • 2 cepe potrivite
  • 1 lingura cu piper boabe in patru culori
  • 1 lingura cu maghiran uscat
  • 1 lingurita cu cimbru uscat
  • 1 lingurita cu boia iute
  • 5-6 mere padurete (sau 1 mar mare)
  • 3-4 linguri cu bulion
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 cana cu vin alb
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă cartofii, spală-i şi aşază-i în tavă. Să fie cam cât un pumn de copil şi cât mai egali, ca să arate estetic. Taie morcovii în bastonaşe şi ceapa în rondele. Pune-le în tavă. Adaugă merele pădureţe (sau mărul feliat) şi o cană cu apă.

Bucata de pulpă să fie tăiată transversal sau după preferinţă. Condimenteaz-o cu sare, piper măcinat şi mirodenii. Pune un grătar deasupra tăvii cu legume, aşază carnea pe el şi dă la cuptor, la foc potrivit.

Lasă friptura pe foc o oră. Dacă scade sosul din tavă, completează cu apă călduţă. Din când în când, stropeşte carnea cu puţin vin. Separat, prepară un sos de roşii şi usturoi. Pune bulionul într-o lingură de ulei şi căleşte-un minut. Adaugă usturoiul pisat şi vinul. Lasă să dea în 2-3 clocote.

Pulpa la cuptor

Pulpa_la_cuptor

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Ce bine arata pulpa la cuptor

  2. Nu numai ca arata bine, dar este foarte buna

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.