Pulpa la cuptor
PrinteazaPulpa la cuptor din: pulpa de porc, cartofi, morcovi, ceapa, piper, maghiran, cimbru, boia iute, mere padurete, bulion, usturoi, vin alb si sare.
- 2 kg pulpa de porc
- 8-10 cartofi mici
- 2-3 morcovi
- 2 cepe potrivite
- 1 lingura cu piper boabe in patru culori
- 1 lingura cu maghiran uscat
- 1 lingurita cu cimbru uscat
- 1 lingurita cu boia iute
- 5-6 mere padurete (sau 1 mar mare)
- 3-4 linguri cu bulion
- 4-5 catei de usturoi
- 1 cana cu vin alb
- sare
Mod de preparare:
Curăţă cartofii, spală-i şi aşază-i în tavă. Să fie cam cât un pumn de copil şi cât mai egali, ca să arate estetic. Taie morcovii în bastonaşe şi ceapa în rondele. Pune-le în tavă. Adaugă merele pădureţe (sau mărul feliat) şi o cană cu apă.
Bucata de pulpă să fie tăiată transversal sau după preferinţă. Condimenteaz-o cu sare, piper măcinat şi mirodenii. Pune un grătar deasupra tăvii cu legume, aşază carnea pe el şi dă la cuptor, la foc potrivit.
Lasă friptura pe foc o oră. Dacă scade sosul din tavă, completează cu apă călduţă. Din când în când, stropeşte carnea cu puţin vin. Separat, prepară un sos de roşii şi usturoi. Pune bulionul într-o lingură de ulei şi căleşte-un minut. Adaugă usturoiul pisat şi vinul. Lasă să dea în 2-3 clocote.
Pulpa la cuptor
Pofta buna!
Ce bine arata pulpa la cuptor
Nu numai ca arata bine, dar este foarte buna