Placinta cu spanac si telemea de vaca

Printeaza

Placinta cu spanac si telemea de vaca din: unt, sare, faina, apa minerala, oua, telemea de vaca, spanac, ceapa verde si pesmet.

 

Ingrediente:Placinta_cu_spanac_si_telemea_de_vaca

pentru aluat:

  • un pachet unt sau margarina
  • o lingurita sare
  • 500 g faina
  • 100 ml iaurt sau apa minerala

pentru umplutura:

  • 5-6 oua
  • 200 g telemea de vaca
  • 600 g spanac proaspat sau congelat
  • o legatura de cepa averde
  • pesmet pentru tapetat tava

 

Mod de preparare:

Se cerne făina într-un bol, se adaugă untul moale, sarea şi apa minerală sau iaurtul.

Se amestecă bine ingredientele şi când au în­ceput să capete consistenţa unui aluat, se ia la frământat.

Aluatul se pune în folie de plastic şi se dă la frigider.

Separat, se curăţă spanacul, se spală bine în câteva ape şi apoi se opăreşte. Se scoate în sită să se răcească şi se toacă cu cuţitul.

Se curăţă ceapa, se toacă şi se căleşte împreună cu spanacul. Se bat ouăle bine, se amestecă cu brânza rasă şi cu spanacul că­lit.

Se scoate aluatul şi se împarte în două părţi. Fiecare bucată se întinde cu sucitorul.

Prima bucată se aranjează în tava tapetată cu ulei şi pesmet.

Se adaugă umplu­tura, apoi se acoperă cu a doua foaie şi se dă la cuptorul încins în prealabil, până se rumeneşte.

 

Placinta cu spanac si telemea de vaca

Placinta_cu_spanac_si_telemea_de_vaca

 

Pofta buna!

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Valentina Negrescu

    Vreau si eu o portie de placinta cu spanac

  2. telemea de vaca si spanac fac o umplutura tare buna pentru placinta, buna, buna

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.