Placinta cu spanac si telemea de vaca
PrinteazaPlacinta cu spanac si telemea de vaca din: unt, sare, faina, apa minerala, oua, telemea de vaca, spanac, ceapa verde si pesmet.
pentru aluat:
- un pachet unt sau margarina
- o lingurita sare
- 500 g faina
- 100 ml iaurt sau apa minerala
pentru umplutura:
- 5-6 oua
- 200 g telemea de vaca
- 600 g spanac proaspat sau congelat
- o legatura de cepa averde
- pesmet pentru tapetat tava
Mod de preparare:
Se cerne făina într-un bol, se adaugă untul moale, sarea şi apa minerală sau iaurtul.
Se amestecă bine ingredientele şi când au început să capete consistenţa unui aluat, se ia la frământat.
Aluatul se pune în folie de plastic şi se dă la frigider.
Separat, se curăţă spanacul, se spală bine în câteva ape şi apoi se opăreşte. Se scoate în sită să se răcească şi se toacă cu cuţitul.
Se curăţă ceapa, se toacă şi se căleşte împreună cu spanacul. Se bat ouăle bine, se amestecă cu brânza rasă şi cu spanacul călit.
Se scoate aluatul şi se împarte în două părţi. Fiecare bucată se întinde cu sucitorul.
Prima bucată se aranjează în tava tapetată cu ulei şi pesmet.
Se adaugă umplutura, apoi se acoperă cu a doua foaie şi se dă la cuptorul încins în prealabil, până se rumeneşte.
Placinta cu spanac si telemea de vaca
Pofta buna!
Vreau si eu o portie de placinta cu spanac
telemea de vaca si spanac fac o umplutura tare buna pentru placinta, buna, buna