Antricot la gratar
PrinteazaAntricot la gratar
- 5 antricoate potrivite sau 3 mai mari
- sare
- piper
- ulei
- unt sau untură
Mod de prearare:
Curăţăm carnea de cartilaje şi de pieliţe. Nu spălăm antricoatele ca să nu se ducă sucul, le ştergem cu o cîrpă udă. Apoi le netezim cu ciocanul ca să fis de grosime egală, le ungem cu ulei şi le punem pe grătar încins, la început la foc viu, apoi la foc mai moale, întoreînd pe amîndouă părţile. In timpul friptului, ungem mereu carnea cu unt sau cu untură. Cînd încep să apară puncte roşii de sînge, friptura este gata. Presărăm sare putină şi piper şi o luăm de pe grătar.
Friptura la grătar se serveşte imediat, simplă sau cu un sos şi cu diferite garnituri.
Pofta buna!
Imi faceti pofta!