Antricot la gratar

Printeaza

Antricot la gratar 

Ingrediente:Antricot la gratar

  • 5 antricoate potrivite sau 3 mai mari
  • sare
  • piper
  • ulei
  • unt sau untură

Mod de prearare:

Curăţăm carnea de cartilaje şi de pie­liţe. Nu spălăm antricoatele ca să nu se ducă sucul, le ştergem cu o cîrpă udă. Apoi le netezim cu ciocanul ca să fis de grosime egală, le ungem cu ulei şi le punem pe grătar încins, la început la foc viu, apoi la foc mai moale, întoreînd pe amîndouă părţile. In timpul friptului, un­gem mereu carnea cu unt sau cu untură. Cînd încep să apară puncte roşii de sînge, friptura este gata. Presărăm sare putină şi piper şi o luăm de pe grătar.

Friptura la grătar se serveşte imediat, simplă sau cu un sos şi cu diferite gar­nituri.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi faceti pofta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.