Ciorba de dovlecei cu verdeata si iaurt
PrinteazaCiorba de dovlecei cu verdeata si iaurt din: dovlecei, ulei de masline, ceapa verde, morcovi, marar, patrunjel, zeama de lamaie, iaurt, sare si piper.
- 3 dovlecei
- 3-4 linguri ulei de masline
- 2-3 legaturi ceapa verde
- o legatura morcovi
- o legatura marar
- o legatura patrunjel
- zeama de la 1-2 lamai
- 300 ml iaurt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa si morcovii, se dau pe râzătoare sau se toacă mărunt si se călesc în uleiul de măsline. După ce s-au înmuiat la foc mediu, se adaugă un litru de apă fiartă si se lasă să clocotească. Separat, se curăţă dovleceii, se spală si se taie cubuleţe.
Se adaugă în ciorbă şi, dacă este prea groasă, se mai pune apă fiartă. După ce s-au fiert legumele, se adaugă verdeaţa tocată mărunt şi zeama de lămâie. Se condimentează cu sare si pîţter şi se serveşte cu iaurt.
Ciorba de dovlecei cu verdeata si iaurt
Pofta buna!
aoleu ce-mi faceti, mor aici de pofta 🙂