Ciorba de dovlecei cu verdeata si iaurt

Printeaza

Ciorba de dovlecei cu verdeata si iaurt din: dovlecei, ulei de masline, ceapa verde, morcovi, marar, patrunjel, zeama de lamaie, iaurt, sare si piper.

Ingrediente:Ciorba_de_dovlecei_cu_verdeata_si_iaurt

  • 3 dovlecei
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 2-3 legaturi ceapa verde
  • o legatura morcovi
  • o legatura marar
  • o legatura patrunjel
  • zeama de la 1-2 lamai
  • 300 ml iaurt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa si morcovii, se dau pe râzătoare sau se toacă mărunt si se călesc în uleiul de măsline. După ce s-au înmuiat la foc mediu, se adaugă un litru de apă fiartă si se lasă să clocotească. Separat, se curăţă dovleceii, se spală si se taie cubuleţe.

Se adaugă în ciorbă şi, dacă este prea groasă, se mai pune apă fiartă. După ce s-au fiert legumele, se adaugă verdeaţa tocată mărunt şi zeama de lămâie. Se condimentează cu sare si pîţter şi se serveşte cu iaurt.

Ciorba de dovlecei cu verdeata si iaurt

Ciorba_de_dovlecei_cu_verdeata_si_iaurt

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. aoleu ce-mi faceti, mor aici de pofta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.