Ou ochi cu ceapa
PrinteazaOu ochi cu ceapa din: ulei de masline, ceapa, zahar brun, cartofi, ou, boabe de mustar, rosii, otet balsamic, sare si piper.
Ingrediente:
- 40 ml ulei de masline
- 1/2 ceapa alba sau rosie taiata marunt
- 10 g zahar brun
- 50 g cartofi rasi
- 1 ou
- 10 g boabe de mustar
- 2 rosii taiate felii
- 10 ml otet balsamic
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incinge uleiul de măsline într-o cratiţă. Căleşte ceapa cu zahărul până se rumeneşte.
Scoate-o din tigaie şi las-o deoparte. Amestecă cartofii cu restul de ceapă, muştar şi apoi condimentează.
Pune uleiul rămas într-o tigaie, adaugă amestecul de cartofi, lasă-i la copt pentru 8-10 minute, până devin aurii, întorcându-i de câteva ori. Prăjeşte oul.
Aranjează roşiile pe o farfurie şi stropeşte-le cu oţet balsamic. Aşază cartofii copţi peste roşii, apoi oul şi ceapa rumenită deasupra.
Ou ochi cu ceapa
Pofta buna!
Ou cu ceapa ….