Aspic de curcan cu rosii

Printeaza

Aspic de curcan cu rosii din: piept de curcan, ceapa, morcov, rosii uscate, masline, gelatina, vin alb, foi de dafin si sare.

Ingrediente:

  • 1 piept de curcan
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 75 g rosii uscate
  • 75 g masline rondele
  • 2 pliculete cu gelatina
  • 100 ml vin alb
  • 2 foi de dafin
  • sare

 

Mod de preparare:

Pune pieptul de pui la fiert în apă cu un praf de sare. Adaugă ceapa şi morcovul întregi şi cele două foi de dafin.

Scoate carnea fiartă, las-o să se răcească şi strecoară supa. Potriveşte gustul de sare.

Separat, amestecă 100 ml de supă rece cu 100 ml de vin alb. Hidratează gelatina în acest amestec.

Pune-o la bain-marie să se subţieze. Adaugă roşiile uscate tocate mărunt şi păstrează la cald. Altfel, se va întări imediat.

Tapetează cu folie o formă de chec, de preferat una din silicon, cu fundul uşor rotunjit. Toarnă puţină gelatină, aşază bucăţi de carne.

Lasă gelatina să se închege puţin, apoi toarnă din nou.

Pune bucăţile de carne rămase şi rondele de măsli­ne. Acoperă cu restul de gelatină şi ţine la rece în jur de o oră.

Scoate cu grijă aspicul din formă şi taie-l în felii mai groase.

 

Aspic de curcan cu rosii

Aspic_de_curcan_cu_rosii

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. Adriana Valentina

    Aspicul asta de curcan imi face cu ochiul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.