Aspic de curcan cu rosii
PrinteazaAspic de curcan cu rosii din: piept de curcan, ceapa, morcov, rosii uscate, masline, gelatina, vin alb, foi de dafin si sare.
Ingrediente:
- 1 piept de curcan
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 75 g rosii uscate
- 75 g masline rondele
- 2 pliculete cu gelatina
- 100 ml vin alb
- 2 foi de dafin
- sare
Mod de preparare:
Pune pieptul de pui la fiert în apă cu un praf de sare. Adaugă ceapa şi morcovul întregi şi cele două foi de dafin.
Scoate carnea fiartă, las-o să se răcească şi strecoară supa. Potriveşte gustul de sare.
Separat, amestecă 100 ml de supă rece cu 100 ml de vin alb. Hidratează gelatina în acest amestec.
Pune-o la bain-marie să se subţieze. Adaugă roşiile uscate tocate mărunt şi păstrează la cald. Altfel, se va întări imediat.
Tapetează cu folie o formă de chec, de preferat una din silicon, cu fundul uşor rotunjit. Toarnă puţină gelatină, aşază bucăţi de carne.
Lasă gelatina să se închege puţin, apoi toarnă din nou.
Pune bucăţile de carne rămase şi rondele de măsline. Acoperă cu restul de gelatină şi ţine la rece în jur de o oră.
Scoate cu grijă aspicul din formă şi taie-l în felii mai groase.
Aspic de curcan cu rosii
Pofta buna!
Aspicul asta de curcan imi face cu ochiul
Vreau sa gust si eu 🙂