Ceafă de porc ardelenească

Printeaza

Ceafă de porc ardelenească din: ceafa de porc, cimbru, rozmarin, boia dulce, sare, piper, usturoi, ulei si bulion.

Ingrediente:Ceafa_de_porc_ardeleneasca

  • 4 felii de ceafa de porc
  • cimbru
  • rozmarin
  • boia dulce
  • sare
  • piper
  • 4 catei usturoi pisati
  • 5 linguri de ulei de masline sau de floarea soarelui
  • 1 cescuta mica de bulion (suc de rosii)

 

Mod de preparare:

Din toate ingredientele (excep­tând carnea) faci o marinată şi ţii carnea câteva ore, unsă bine pe toate părţile. Intr-o tavă torni puţin ulei, pui carnea şi puţină apă. Acoperi cu folie de aluminiu şi dai tava la cuptor aproximativ 1 oră. Intre timp, întorci feliile şi le stropeşti cu sosul format.

La sfârşit, descoperi tava şi laşi să se rumenească puţin. Pui car­nea în farfurie, puţin sos, o bu­cată zdravănă de pită pe vatră cu coajă crocantă şi murături de care pofteşti.

Ceafă de porc ardelenească

Ceafa_de_porc_ardeleneasca

Pofta buna!

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.