Ceafă de porc ardelenească
PrinteazaCeafă de porc ardelenească din: ceafa de porc, cimbru, rozmarin, boia dulce, sare, piper, usturoi, ulei si bulion.
- 4 felii de ceafa de porc
- cimbru
- rozmarin
- boia dulce
- sare
- piper
- 4 catei usturoi pisati
- 5 linguri de ulei de masline sau de floarea soarelui
- 1 cescuta mica de bulion (suc de rosii)
Mod de preparare:
Din toate ingredientele (exceptând carnea) faci o marinată şi ţii carnea câteva ore, unsă bine pe toate părţile. Intr-o tavă torni puţin ulei, pui carnea şi puţină apă. Acoperi cu folie de aluminiu şi dai tava la cuptor aproximativ 1 oră. Intre timp, întorci feliile şi le stropeşti cu sosul format.
La sfârşit, descoperi tava şi laşi să se rumenească puţin. Pui carnea în farfurie, puţin sos, o bucată zdravănă de pită pe vatră cu coajă crocantă şi murături de care pofteşti.
Ceafă de porc ardelenească
Pofta buna!
Foarte buna ceafa 😉