Budinca din malai cu stafide si gutui

Printeaza

Budinca din malai cu stafide si gutui din: malai, gris, stafide, nuci macinate, miere, coaja de lamaie, ulei, gutuie si sare.

Ingrediente:Budinca_din_malai_cu_stafide_si_gutui

  • 250 g malai
  • 100 g gris
  • 250 g stafide
  • 100 g nuci macinate
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 1 lingura ulei
  • 1 gutuie
  • sare

 

Mod de preparare:

Puneţi la fiert 1250ml apă, cu sarea şi zahărul. Când apa începe să clocotească, turnaţi în ea “în ploaie” mălaiul ameste­cat cu grisul. Ţineţi vasul la foc potrivit şi amestecaţi încontinuu, ca să nu se formeze cocoloaşe şi să nu se prindă de vas.

Fierbeţi 15 minute şi apoi adăugaţi gutuia rasă pe răzătoarea mare sau tăiată în cubuleţe, nucile, stafidele, coaja rasă de lămâie şi mierea. Omogenizaţi compoziţia şi turnaţi-o caldă într-o tavă unsă cu ulei. Puneţi tava în cuptorul încălzit dinainte, pentru 15 minute, apoi scoateţi budinca şi lăsaţi-o la răcit înainte de a o tăia în bucăţi potrivite.

Budinca din malai cu stafide si gutui

Budinca_din_malai_cu_stafide_si_gutui

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Pare interesanta budinca de malai

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.