Budinca din malai cu stafide si gutui
PrinteazaBudinca din malai cu stafide si gutui din: malai, gris, stafide, nuci macinate, miere, coaja de lamaie, ulei, gutuie si sare.
- 250 g malai
- 100 g gris
- 250 g stafide
- 100 g nuci macinate
- 2 linguri miere
- 1 lingura coaja de lamaie
- 1 lingura ulei
- 1 gutuie
- sare
Mod de preparare:
Puneţi la fiert 1250ml apă, cu sarea şi zahărul. Când apa începe să clocotească, turnaţi în ea “în ploaie” mălaiul amestecat cu grisul. Ţineţi vasul la foc potrivit şi amestecaţi încontinuu, ca să nu se formeze cocoloaşe şi să nu se prindă de vas.
Fierbeţi 15 minute şi apoi adăugaţi gutuia rasă pe răzătoarea mare sau tăiată în cubuleţe, nucile, stafidele, coaja rasă de lămâie şi mierea. Omogenizaţi compoziţia şi turnaţi-o caldă într-o tavă unsă cu ulei. Puneţi tava în cuptorul încălzit dinainte, pentru 15 minute, apoi scoateţi budinca şi lăsaţi-o la răcit înainte de a o tăia în bucăţi potrivite.
Budinca din malai cu stafide si gutui
Pofta buna!
Pare interesanta budinca de malai